fredag 6 november 2009

BAR var BRA


Häromdagen åt pojkvännen och jag provlunch på den nyöppnade restaurangen B.A.R Blasieholmens Akvarium och Restaurang, ett stenkast från Grand hotell. Jag testade fisk- och skaldjursspett, med pommes frites och BARs egen majonnäs med en smarrig mild senapssmak. Pojkvännen åt lammstek med potatisgratäng men fick ge avkall på bearnaisesås eftersom köket var tvungen att göra ny.

I inbjudan stod det: "Med provlunch menar vi att det är då vi testar alla maskiner, övar på rutiner, rätterna och flödet i matsalen m.m. Med risk att något kan gå på tok får man som ”provgäst” i gengäld 50% på hela notan." Lokalen är industrilik och minimalistisk men ändå mysig. I ett stort akvarium ligger stora humrar med gröna gummiband över klorna och i en stor glasdisk kan man själv peka ut den fisk eller köttbit man vill ha. Personalen är diskret och trevlig i sina grå skjortor och svarta löst hängande klänningar. Trots att vi fick vänta lite med att beställa och b-såsen stannade i köket gav försmak på B.A.R mersmak. Jag ser fram emot att gå dit en kväll och själv välja en hummer från akvariet eller en stor röding från fiskdisken.

På B.A.Rs toa kan man bli kvar. Länge.