lördag 4 april 2009

Ett litet steg närmare

Pojkvännen och jag har tagit ett litet steg mot att skaffa hund. Idag packade vi matsäck och styrde bilen mot Strängnäs för att träffa en uppfödare och hennes ettårs-valpar från tre kullar. Vi träffade ett gäng glada och för det mesta lydiga labradorer och deras stövel- (mycket Tretorn mindre Hunter) och Barbourklädda hussar och mattar. Vi fick lära oss en del ny terminologi såsom "walk up, linjesök och dummies" (sandfyllda små säckar som används att apportera med). Vi fick också hälsa på uppfödarens sju veckor gamla valpar. Strax leveransklara och otroligt svåra att motstå. Man ville bara ta med alla tre hem. Valparna visade sig också vara otroligt svåra att få med på bild så det blev ett par försök innan någon satt någorlunda still. Alla var dock tingade och blev kvar på gården.


Tre ettåringar från samma kull


2 kommentarer:

Aino sa...

Ja, men han/hon som står upp och ser lite dum ut vill man ju bara stoppa i fickan direkt. Under alla år med hundträning har jag nog aldrig träffat på nån i märkesstövlar och rock. Mycket Meindlkängor och goretex däremot....

Susanne Snäll sa...

Visst är den söt (har ingen aning om det är en tik eller en hane). Jag tänkte se till att det blir lite mer Queen Elisabeth-stil på hundträningen när jag börjar.