fredag 7 januari 2011

Narniagarderoben


Förråd, kallvindar och garderober är ofta fulla med spännande saker. Man kan hitta det mest fantastiska som inte använts på ett tag men som ingen velat slänga.


Hos min farmor och farfar fanns det en Narniagarderob. Ett förråd eller en kallvind där de förvarade kläder, kartonger och gamla prylar. När man öppnade dörren såg man till en början bara pälsar, vinterkappor och ullrockar men gick man närmare och letade sig in bland kläderna upptäckte man att det fanns ett stort utrymme bakom. Precis som i Narniaskåpet öppnade sig en hel värld. Det fanns högar med gamla tidningar, skidor som inte användes, skor och lådor med skatter och skräp. Där kunde jag vara i timmar och rota bland sakerna. Iklädd farmors gamla päls lekte jag att hängde med Aslan på jakt efter den vita häxan.


När jag var hemma i Piteå över julen gick mamma ut i förrådet och kom tillbaka med en rävskinnsmössa som hon hade på 70-talet och en omsydd minkpälsjacka som hon inte använder. Båda passade mig perfekt. För mot den kallaste vintern på länge finns inget som värmer bättre än päls. Sen gör det inget att det är supertrendigt just i vinter. Nu kan den vita häxan få komma för jag är i alla fall klädd för att jaga henne.

2 kommentarer:

Anna sa...

Varför är inte mössan med på bild?

Susanne Snäll sa...

Det blir ju lite to much med både jackan och mössan. Du hörde väl Vegas kommentar om Malmskillnadsgatan.