tisdag 18 augusti 2009

Djupvik bäst, Hablingbo sämst!

Det regnar och blåser och det är fem arbetsdagar och drygt en vecka sedan semestern tog slut. Det är alltså hög tid att sluta ögonen, luta sig tillbaka och tänka på ledigheten som i början på juli kändes så lång och så full av förväntan och som nu bara känns som en gammal barndomsvän. Det vill säga någon som man tycker men som man ser alltför sällan.

Jag minns min sommar 2009 genom att göra en bäst-på-semestern-lista. Jag presenterar den i bakvänd ordning för att öka spänningen.

5. Multibullen - ett säkert sockertillskott på Fåröbageriet Sylvies Döttrar.
4. Viking - en flodhäst i betong som flyttade hem till oss och bodde på vår altan. Får man inte hundvalp får man väl ha flodhäst. Köpt direkt av konstnären Anne Nilsson på Sysne udde. Hon gör förutom saker i lenaste betong också fina tavlor.
3. Mina kermitgröna träskor med kurbitsmålning av Åsa Westlund.
2. Vår sommarfest på altanen med alla fina vänner. Tack för att ni kom! Det blir en ny fest nästa sommar!
1. Vår semester i semesternHotell Djupvik. Egen bungalow, ett glas champagne, fötterna i poolen och vy över lilla Karlsö.

Bubblare: Springsteen-konserten i början av sommaren, P-O Enquists sommarprogram och det svarta NK-nyckelkortet jag fick för att ha köpt mängder med dyra grejer och som ger mig förtur till förrean och gratis toabesök.

En överkryssad döskalle får servicen och maten på creperiet i Hablingbo. Vi fick vänta på vår mat i en och en halv timme för att sedan få veta att de glömt vår beställning i köket. Vi som skulle gå på varitén fick slänga i oss galetterna (vilka inte var särskilt goda men vad är gott när man måste trycka i sig det på fyra minuter?) och sedan betala fullt pris trots lång diskussion och ett öppet visat missnöje. Nej, skäms på er på creperiet i Hablinbo! Vi kommer INTE att komma igen. Varitén, Tumult, var väldigt bra och det blev en bra kväll trots allt.






2 kommentarer:

Anna sa...

Puss till Viking. Fastnade inte Magda på bild? Kanske var upptagen med att bygga stack?

Susanne Snäll sa...

Eller sightsia med Persbrandt på Furillen.