söndag 8 juni 2008

Summering av långhelgen

Tre dagars ledigt i sol och nästintill 30 gradig värme kan summeras i ett studentfirande, årets första bad, årets andra bad, en grillning, två träningspass på gymmet, inoljning av matbord och köksbänk, en mjukglass i Kungsan, en cykeltur, fotboll och färska svenska jordgubbar. Snart ska det dessutom bakas (har lite gamla äpplen som måste göras nått med) och lagas lite mat.

På tal om bakning så har suget efter multibullen slagit till. Så här fem veckor innan semestern börjar kroppen ana att det snart vankas sockerbomb. Multibullen är precis vad det låter, en bulle som har allt. Tänk er att ni hänger en dag på en vit sandstrand på norra Fårö. Solen gassar och vattnet är minst 22 grader varmt. På väg hem känner ni er lite uttorkade och småsugna. Innan ni tar färjan tillbaka till fastlandet (Gotland) svänger ni in på bageriet och cafét Sylvis döttrar. Där bland mängder av fikabröd och matbröd finns den bullarnas bulle - multibullen. Den är stor (naturligtvis) och gjord på en speciell vetedeg (tror jag) som gör den lite frasig, likt en blandning mellan bulldeg och wienerbrödsdeg men samtidigt tung och degstinn. Ovanpå finns vaniljkräm, sylt, glasyr och pärlsocker. Ja, ni hör det fattas inget på denna bulle. På Sylvis passar ni också på att köpa frukostbröd till imorgon. Godast är de runda limporna med oliver och soltorkade tomater. Funkar också fint att lägga på grillen om de hinner bli lite torra.

Sylvis döttrar har ingen webbplats men här är en länk till det goda Gotland där ni kan läsa om Sylvis och en massa andra trevliga ställen: http://www.godagotland.se/


Så här fin blev äppelkakan på amerikanskt vis.

4 kommentarer:

Malin&Johan sa...

Mmm, multibullen! Den är fin den.

Malin&Johan sa...

Kan man hitta ett recept på multibullen någonstans? Kanske ett projekt för sommaren?!
/vi som inte har så nära till Fårö och är grymt sugen på en multibulle just nu

Susanne Snäll sa...

Jag tror receptet är hemligt. Men vi kan göra som Monica i Vänner som bakar och smakar tills det blir rätt.

Malin&Johan sa...

Kanske ska börja med att testa att baka wienerbröd... Och inte bara ha gult klet på, utan sylt och andra goa grejjer på också. It's a start :o)