söndag 1 juni 2008

Grilldimman ligger tät

Termometern visar + 28 grader och grilldimman ligger tät över lilla ön. Folk har brända axlar, glassfläckar på skjortan och har kanske svalkat sig med årets första dopp från bryggan. Stämningen är avslappnad och en aning spänd, det är lördag.

Maten är på gång, vinet på kylning, dukningen klar och vännerna på väg hit. Vi börjar med lite bubbel på balkongen, löjromssnittar och grisöra till Selma (Bull Mastiff). Den 1,5 åriga systerdottern är mycket trädgårdsintresserad och plockar bland blommorna på balkongen.

Förrätten; en kall Gazpachoinspirerade grönsakssoppa med Västerbottenostquesadillas. Till det en kall Sydafrikansk Sauvignon Blanc (ett boxvin som fick tre plus i DNs test av sommarens boxviner, nr 2020). Vinet räckte till alla rätterna. Innan varmrätten en ljummen turbosallad (Leilas recept) med stekta päron, ruccola och Kvibille ädelsost. Vidare till färskpotatis, ungsbakad lax, sparris och kall saffransås som varmrätt och en fräsch efterrätt med färska jordgubbar, maränger, vit chokladcreme och en klick kolasås. När mörkret sänkt sig gjorde pojkvännen drinkar med Bacardi apple, äppeljuice, lime, Sprite, en splash av Red Bull och mycket is. Väldigt läskande och perfekt efter maten.

En trevlig kväll med må bra-historier, mycket skratt och seriösa företagsidéer. Tack fina vänner att ni kom! Staffan, när kör vi igång med korna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som en av vännerna på middagen vill jag bara säga att oj oj vilken mat och stämningen var verkligen på topp. Ser redan fram emot nästa middag :-)//Fru C

Anonym sa...

låter gudomligt, susanne. nu har du överträffat dig själv igen. är lite besviken på baginboxvinet, bara!