onsdag 6 april 2011

Gammal skåpmat?


Jag är på NKs matavdelning.
-Har ni landgångsbröd? frågar jag ett butiksbiträde.
-Det har vi bara i frysdisken, svarar hon. Du vet, det är ingen åtgång på sådant bröd.
-Va, säger jag, är det ingen som gör smörgåstårta nu för tiden?
-Jo, min mamma, säger butiksbiträdet som själv är i 60-års åldern.

Smörgåstårta
Vanlig formfranska
Lager 1: Hackade kräftstjärtar, ägg, dill och lättcreme fraiche
Lager 2: Leverpastej, hackad smörgåsgurka blandat med kesella och lättcreme fraiche
Lager 3: Varmrökt lax, riven pepparrot, kesella och lite majonnäs
Garnering: Lättcreme fraiche och kesella, löjrom, rödlök, dill, hackad gurka och riven Västerbottensost, gurkskivor och körsbärstomater.

Inga kommentarer: