torsdag 15 april 2010

Love is in the air eller åh det är skönt när mitt Stockholm är grönt.

Det går inte att komma undan. Det är överallt. Stockholm fullkomligt badar i kärlek. Du översvämmas av kärlek vare sig du vill eller inte. Stockholmarna har tagit på sig de rosa kärleksglasögonen och det riktigt spritter om staden. Det är inte bara av vårkänslor. Nej, det är ju stora saker på gång. Tidningarna är fulla med bröllopsbilagor, kärleksteman och du ser bilder på kronprinsessan och Daniel vart du än vänder dig. Men så är ju ett kronprinsessbröllop något historiskt och något man kanske bara får uppleva en gång. Jag tycker det är härligt.

Stockholm stad har också lovat att bjuda på festival i veckorna två. Temat är förstås, kärlek. Så här skriver staden på sin hemsida ”I samband med Kronprinsessan Victorias och herr Daniel Westlings vigsel bjuder Stockholms stad på två veckors hejdundrande festligheter…Gator och torg kommer att fyllas med bland annat musik, konst, kultur, mat, mode, design och historia….Det övergripande temat för evenemanget är kärlek. Det kan vara kärlek till Sverige, till Stockholm, kärlek till konsten, till musiken eller kärlek mellan människor. Men också vår kärlek till midsommartraditioner, till skärgården, havet och till naturen.”

Vill man inte fira kungabröllopet kan man alltid fira att Stockholm är en av världens vackraste städer, att den är öarnas stad, åldrad ur ungdomlig grönska eller full av vatten. Alla anledningar är bra. Jag lägger champagnen på kylning, putsar finskorna, tar på mig kärleksglasögonen och går sedan sakta genom stan medan luften dallrar av kärlek.

2 kommentarer:

MilouK sa...

Jag blir kär bara av att läsa ditt inlägg! Och får lite hemlängtan också... Tänk vad kul det hade varit om vi kunde se livesändningen av bröllopet tillsammans. Chips, popcorn och cola, storbildsTV och Sverigetröja. Undrar om Zlatan är bjuden?!

Susanne Snäll sa...

Eller vara där tillsammans. Eller där och där. Någonstans på stan. Med finklänningen, Sverigeflaggor och fånigt det-är-så-vackert-leende på läpparna.

Du, jag och Zlatan.