söndag 23 november 2014

Mina bästa resa-med-barn-tipsDet är ju liksom lite av ett projekt att resa med småbarn. Innan vi åkte bad jag om tips och råd från mer beresta vänner och bekanta.

Nu har jag har samlat dem tillsammans med mina egna bästa resa-med-småbarn-tips. 

Flygresan
Åk nattflyg, för oss som är en kvällstrött familj räckte det att sova en lång natt när vi kom fram för att bli av med jetlagen. Värre kan det nog tyvärr bli åt andra hållet.  
Packa massor med våtservetter i handbagaget, tänk att ni får blåbärskaka till efterrätt till flygplansmaten och treåringen envisas med att äta sittandes bakåtlutad i sätet. 
Ta med extra kläder till kidsen och till dig i handbagaget. Tänk blåbärsefterrätt. 
Kex, smörgåsrån och riskakor håller kidsen sysselsatta och nöjda om lunchen dröjer, både på resa och på plats.
Jag fick tips om att ha med godisklubbor och små presenter. Hade med båda men behövde inte ta fram det under flighten. Däremot har det varit toppen att på plats ha några presenter i rockärmen när regnet öser ner timme efter timme. 
Vi hyrde en vagnväska, Airshell, på Arlanda och checkade in vår dubbelvagn. Ett bra alternativ om man vill ta med sin vanliga vagn. 

På plats
Vi tog med vår Mountain Buggy dubbelvagn för att en av oss ska kunna gå med båda kidsen samtidigt. Men två paraplyvagnar funkar lika bra.
Vi fick låna en Ergo baby-bärsele till ettåringen som vi redan använt flitigt, alltifrån långa förflyttningar på flygplatser till promenader på stranden när man vill komma fram någon gång innan solen går ner. 
En In the pocket baby-barnstol, en riktig life-saver, tar minimal plats och är perfekt på restauranger som inte har barnstolar eller barnstolar där en företagsam ett-åring lätt klättrar ur. Vi har fått sitta ner, äta, till och med prata under några middagar. Typ. 
En annan bra grej är en tvättlina som man surrar fast tvätten på. Inga klädnypor behövs och vi har kunnat torka alla våra blöta badkläder. Tro mig, det blir en del. 
Ritkort, finns bland annat på Designtorget, funkar som tidsfördriv när föräldrarna vill äta i lugn och ro. I alla fall i ett par minuter. 
Silvertejp, otroligt användbart till allt från att laga simpuffar som pyser luft till att fixa instabila barnsängar på hotellet.


Inga kommentarer: