fredag 29 augusti 2014

Athenaeum en riktig hotellpärla


Det spelar ingen roll att namnet är svårt att uttala. Det här hotellet är en riktig pärla. Det är andra gången vi bor på Athenaeum i utkanten av Mayfair, med utsikt över Green Park och gångavstånd till allt. Ett familjeägt lagomt stort hotell i ett perfekt läge. Vi promenerar överallt. Rummen är smakfullt inredda i art deco-stil. Det är blankt, polerat, sängarna är sköna, kuddarna fluffiga, det finns wi-fi och snacksen är gratis. Och det är extremt tyst för att vara London. 

Vi bor i ett hus lite längre upp på gatan. Med "egen" ingång som vi delar med några andra rum. Det är lätt att låtsats att det är vår port, till vårt hus i Mayfair...
Personalen är så klart supertrevlig och hjälpsam. Frukosten är inte på något sätt överdådig men utbudet känns omsorgsfullt utvalt. Honungen är från egna bikupor i parken på andra sidan gatan. Kan det bli gulligare? Deras After-noon Tea ska hålla toppklass men den har vi tyvärr inte hunnit med. Men här bor vi gärna igen. Och igen. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket härligt hotell. Där hade vi gärna bott. Men, kikade in på booking.se och priserna är inte riktigt i vår nivå. Vi letar vidare : ) /Lill M

Susanne Snäll sa...

Det kan vara värt att kolla igen. De har ofta kampanjer med lite billigare priser. Kolla också in Last minutes, Top Secret hotels där kan man få riktigt bra dealer. Har bokat genom dem ett par gånger och alltid varit supernöjd. Lycka till!