fredag 12 augusti 2011

Gravidkrämpa from hell

"Karpaltunnelsyndrom beror på att en av handens huvudnerver kommer i kläm, vilket ger domningar och smärta i handen.... Vanligt i slutet av graviditeten", kan man läsa på vårdguiden.se

Jo, jag tackar. Jag har åtta veckor kvar. Att försöka fungera normalt med två avdomnade händer är ungefär lika lätt som att försöka logga in på Facebook på iPhonen med skidhandskar.

Förutom att syndromet håller mig vaken på nätterna trots stålskenor från Apoteket har jag inte haft kontakt med min högra tumme på tre veckor. Nu har jag också tappat känseln i de andra fingertopparna på höger hand. Vänsterhanden fungerar ungefär varannan dag. Att skriva för hand går nästan inte alls. Men fortfarande kan jag skriva på tangentbordet och uppdatera bloggen. Om än i korta stunder. Tack och lov!

På tisdag ska jag träffa doktorn.

3 kommentarer:

MilouK sa...

Tålamod, S. Tålamod.

Anonym sa...

Men, varför? Alltså, vad har handens nerver att göra med en graviditet?? Och vad är det som gör att vissa drabbas av syndromet och andra inte? Inte precis något jag ser fram emot själv om jag så säger. Hälsningar Elin

Susanne Snäll sa...

MilouK; Jag försöker, jag försöker. Tålamod är inte min starka sida. Funderar på amputation men inser att det nog är ännu jobbigare.

Elin; Jag vet inte. Men det har något med ökat vätskemängd i kroppen att göra. Det är mycket irriterande. Hoppas verkligen att du slipper.