måndag 27 juni 2011

Den stora barnvagnsjakten

Vi letar efter den perfekta barnvagnen, pojkvännen och jag. Det är snudd på ett heltidsjobb och egentligen inget för en gravid kvinna med ett obefintligt tålamod. Men en vagn måste vi ju ha.

Jag läste någonstans att köpa barnvagn är som att köpa bil. Det kräver samma förberedelser och noggranna planering. Man läser tester, jämför priser, googlar, kollar med vänner och bekanta och åker runt och provkör. En vagn ska ju underlätta livet när bebisen är här. Både för bebisen och för oss.

Vi har inte så höga krav men den måste vara lätt, smidig och gå in i bilen, vilket inte alltid är självklart. Vissa vagnar verkar vara gjorda för folk med skåpbil. Den ska vara lätt att ta på bussen eftersom jag inte tänker hänga på ön dagarna i ända. Den ska funka att köra på gropiga kalkstensvägarna på Gotland och på steniga fjällstigarna i Abisko men ändå ta sig smidigt fram bland hyllorna på NK. Den ska ha en vändbar sittdel. För när barnet bara sitter framåt det vill säga med ryggen mot den som kör kan det få ADHD. Och det vill man ju liksom gärna undvika. Och sen ska den ju så klart vara stensäker. Vilket tydligen, enligt en försäljare, ALLA vagnar är. Trots att många får underkänt i diverse tester.

Just nu lutar det mot en iCandy för den tydligen är het i Hollywood. Men framförallt är den smidig, snygg och stensäker. Hoppas jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men Grattis! Det var som sjutton. Kul! Sen, när ni blivit lite extra pryltokiga (som det är lätt att man blir) rekommenderar jag en Chariot! Det är en jäkla dröm för grusvägar på Gotland och snön i Abisko! Vi har köpt skidor till vår och det funkar så sjukt bra. Vi cyklar dessutom med den dagligen här i Umeå. Köpköpköp!
Kram
Johanna G

Susanne Snäll sa...

Tack Johanna! Det är kul och spännande. Men vagnångesten kan jag vara utan. Ska kolla upp Chariot. Låter som en perfekt vagn för fritiden.

MilouK sa...

Kop den dyraste. Det gjorde vi. Funkar sa dar men ar ett riktigt statement. Vagn och solglasogon. Allt du behover.

Susanne Snäll sa...

Tack Milou! Det är sådana tips som jag gillar och får pojkvännens axlar att sjunka ihop.