söndag 28 juni 2009

Är semestern som pizza?

Semester. Eller snart semester.

Härliga dagar i stugan utan några som helsta krav, långt från jobbstress, stadshets och vardagstristess. Frukost på altanen, promenad ut till Gothem hammar, sol och bad på stranden med sommarprataren i I-phonelurarna, eftermiddagslur i hängmattan och grillad fläskfilé med grillad zuccini och kryddsmör till middag.

Så snart är den alltså här. Årets höjdpunkt. Den efterlängtade semestern. Nu återstår bara de sista skälvande dagarna när man jobbar som besatt för att få allt färdigt, har möte på möte för att hinna bestämma allt innan alla försvinner och lunchdejter bokade varje dag bara för att hinna ses innan. Men egentligen är inte de sista dagarna innan semestern faktiskt härligare än själva semestern? Är semestern lite som pizza? Flottig, billig och tunn på innehåll eller som allra godast precis INNAN man ätit den?

Nej, semestern brukar börja lite trevande och sedan bara bli bättre och bättre. För det är när man slutat tänka på jobbet, tappat uppfattningen om det är måndag eller torsdag och tycker att Morden i Midsommer är spännande. Det är då som semestern ger som mest. Det är då jag vilar kropp och hjärna och laddar batterierna för en hektisk höst och en lång vinter. Då är semestern som en påse morötter. Billig, nyttig och kroppen får en gyllene färg.

Inför årets semester laddar jag på politikerveckan i Almedalen. Det ska lobbas, minglas och drickas rosé.

1 kommentar:

Anna sa...

Oj så kul det ska bli att ses! Vad är väl Pite Havsbad mot Gothem hammar? Riviera som riviera