måndag 21 september 2015

Några Londontips

Ett av mina stora intressen är mat. Både att laga och äta. Eller mest att äta, i alla fall nu, när kidsen är små och tiden är knapp. Men när vi åker iväg en helg och barnen stannar hemma har vi all tid i världen att ägna åt mat. Vi åt så mycket god mat i London så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men jag ska ändå försöka sammanfatta det bästa.

Burgers and Lobsters
Sedan i somras finns ju Burger and Lobsters i Stockholm men att äta en kokt hummer eller stor hamburgare mellan shoppingen är ett bra (och gott) sätt att vila benen. Goda drinkar har de också. Finns på flera ställen.

Kurobuta
Kurobuta är japansk perfektion i små doser. Jag är förtjust i konceptet smårätter som kommer in allt eftersom. Jag gillar att plocka, dela och prata om maten samtidigt. Vi var på Kurobuta vid Marble Arch och här bjöds det på massor att prata om. Mycket smak, oväntade smaker, oväntade kombinationer och en av mina topp fem rätter, någonsin. Pilgrimsmussla med krämig sås, svamp och någon slags rom. Himmelskt. Jag som tycker pilgrimsmusslor mest är överskattade.

Hubbard and Bell
Efter en sen utekväll behövs en stabil frukost. Vi begav oss till Hubbard and Bell, ett nytt ställe vid Holborn, som har öppet tidigt till sent. Det ligger i det relativt nyöppnade och hippa Hoxton hotell. Grymma Eggs Benedict med avokado som tillval. Pannkakorna var också goda.

Inga kommentarer: