måndag 23 mars 2015

Törnrosas motsats

Egentligen ska jag inte klaga. Jag har det så ofantligt bra och trivs verkligen med livet. Men jag är bara så trött. Så där småbarnstrött som föräldrar till ett- och treåringar är. Jag har inte sovit en hel natt på jag vet inte när. Det känns som det minst var hundra år sedan. Törnrosas totala motsats. Men det är ju så klart en överdrift av stora mått. Men ändå. Jag är så trött.

Det jag längtar mest efter förutom att få sova är att bara få vara hemma. Ensam. En dag i soffan eller sängen, läsa tidningen och för en gång skull inte ha dåligt samvete för att den åker direkt från köksbordet till återvinningen. Oöppnad. Ta ett bad och ligga så länge att tårna blir som russin och sen, sen bara låta Netflix gå. Avsnitt efter avsnitt. Serie efter serie. Utan att behöva tänka på att man behöver gå och lägga sig för att hinna få några timmar innan allt drar igång igen. Två dygn i soffan med tidningen och Netflix. Kraven är inte så höga för en trött småbarnsförälder. 

2 kommentarer:

A-mamman sa...

Jag vet en tjej som önskade sig ett dygn ensam hemma i födselsedagspresent! Man och barn fick maka sig iväg. Hoppas du får sova gott i helgen.

Susanne Snäll sa...

Åh, vilken bra födelsedagspresent!

Tack! Det är lördagmorgon och jag har bara varit uppe en gång i natt. En bra natt alltså.