söndag 4 juli 2010

Pinsamt

Några dagar innan det stora kronprinsessbröllopet när de prominenta gästerna började anlända slötittade jag lite på tv och såg ett inslag om prins Albert av Monaco och hans vackra blonda flickvän. Jag lyssnade inte riktigt på vad som sas och jag tittade inte så noga på bilderna. Jag hörde nått om stjärnstatus och i min hjärna blev det Hollywoodglans. På något sätt fick jag för mig att han var i hop med Charlize Theron. Du vet, skådespelerskan som vunnit en Oscar för sin roll i Monster. Skulle hon komma på bröllopet? Det är ju en jättenyhet, tyckte jag. Och berättade det för allt och alla.

Och när jag väl insåg att prins Albert inte alls är tillsammans med en Hollywoodkändis utan med Charlene Wittstock, en gammal OS-simmare steg färgen på mina kinder och jag har inte kunnat släppa det sedan dess. Och jag berättade detta för folk. Åh, så pinsamt! Men när jag tänker efter är jag inte helt fel ute. De är båda är snygga, blonda och från Sydafrika. Och varför skulle inte prins Albert kunna fixa en stor skådis när furst Rainer kunde?

På tal om Prins Albert har jag träffat honom en gång i Riksgränsen. Inte för att vi direkt pratade med varandra men vi åkte i samma backar, hängde på samma hotell och dansade på samma dansgolv. Riksgränsen 2004. Man kan, om man tittar noga, se prins Albert bakom mig, rakt ovanför min röda mössa till höger om den röda jackan, till vänster om den gröna och helt i svart. Japp, det är prinsen i profil.

Inga kommentarer: