söndag 26 augusti 2012

Miljöombyte och tips, tack!

Snart är det dags att byta miljö. Ta ner hängmattan, tömma grillen och köra bort utemöblerna. Lämna ö-livet, helt enkelt. Det känns ok. Vår lördag-hela-veckan-sommar fortsätter ju ytterligare ett par veckor.

Vi spanar efter en sista-minuten-resa. Men efter den usla sommaren är utbudet skralt och relativt dyrt. En ospecificerat resa med enkelt hotell, nära centrum med ungdomlig prägel är liksom inte min kopp av semesterte. Med en 10-månaders bebis som kryper, går runt möbler och tuggar med sina små vassa tänder på allt behöver vi nått bekvämt och barnvänligt. Och tåligt.
Vi funderar även på London. Eller en roadtrip söderöver. Västkusten, Skåne och/eller Köpenhamn.

Så, hit me, med dina bästa tips! Mysiga hotell, B&Bs och barnvänliga septemberöppna kafeer och restauranger. Topp!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fiskebäckskil och Fjällbacka.

Anonym sa...

Om Skåne/Köpenhamn: mellanlanda på Tylesands havsbad (och hoppas på fina vädret som tillåter spring o lek på den lååånga sandstranden), sedan vidare till Malmö. Bo på hotell kring Lilla Torg/Triangeln. Låt bilen stå och hoppa på tåget till CPH vid station Triangeln och vips så är ni på kontienten! Tågen går var 20:e minut. Glid runt på tvärgatorna till Ströget plus Nyhavn och hitta ett typiskt danskt smörrebrödställe för faaantastiska mackor, en Hof o en Gammeldansk :) Ingen bil, båda kan skåla :)) Kanske tycker den lille torpeden det är roligt att glida runt lite i sin vagn på Tivoli också medan mamma o pappa fortsätter med varsin Hof! Om ni skulle behöva en liten dos finkultur så tar ni en liten tur inom Glyptoteket (kanske innan all Hof o Gammeldansk...). Och sedan tillbaks med tåget till Mö på kvällen. Lätt som en plätt!! // Stina

Susanne Snäll sa...

Låter ju himlans trevligt! Tusen tack för tipsen, Stina!