Jag gjorde granola härom dagen. Det vill säga inte müsli som är "kallrörd" utan den här bakar/torkar man i ugnen.
Jag utgick ifrån det här receptet som PS-bloggaren Ulrika Grevin delat på sin blogg.
1 l havregryn, jag använde ekologiska
1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
2 dl kokosflingor
2 msk chiafrön
2 dl saltade jordnötter
3 msk sirap
2 msk jordnötssmör
2 msk matolja
1,5 dl vatten
Eftersom jag använde saltade jordnötter skippade jag att addera salt som det står i ursprungsreceptet. Jag tog vanlig matolja eftersom jag inte hittade kokosolja när jag stresshandlade tio minuter innan hämtning på förskolan.
Gör så här:
Hacka nötterna och blanda med alla torra ingredienser. Smält jordnötssmöret tillsammans med olja på låg värme i en kastrull, blanda sedan med vattnet. Rör ner blandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
Torka på en smord plåt i ugnen i 25 min i 175 grader, öppna och rör om och torka ytterligare 15-20 min. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar