fredag 31 oktober 2008

Rösta på Sveriges bästa kvinnliga bloggare!

Mix Megapol och Gry Forsell söker Sveriges bästa kvinnliga bloggare. Jag gick in och röstade på Anja som skriver på Låssbäcken - Kiruna ToR; http://anja-jonas.blogspot.com/ för jag gillar ironin, humorn och självdistansen. Dessutom uppdaterar Anja bloggen ofta. I like! Gå in och rösta: http://www.mixmegapol.se/taevlingar/sveriges-nya-kvinnliga-bloggare. Vinnaren får en rosa LG dator. Rösta gärna på mig! Jag uppdaterar ofta och behöver verkligen en ny rosa dator :o)

torsdag 30 oktober 2008

På lördag är jag ungersk matmamma

För att komma i allhelgonahelgstämning laddade pojkvännen och jag med svensk vampyrfilm. Låt den rätte komma in är ingen skräckis men visst är den lite läskig. Det är mycket blod men mest är den söt och lite sorglig. Den utspelar sig i Blackeberg på tidigt 80-tal (tror jag) och miljöerna är sköna och kläderna skapar en härlig nostalgikänsla.

Jag har köpt en pumpa och ska i värsta Martha Stewart-andan göra en ljuslykta. Jag har till och med hämtat inspiration från hennes webbplats http://www.marthastewart.com/ som för övrigt är helt underbar. Där finns allt, alles, totti som man kan tänkas behöva i ett hem eller ett liv. You need no more!

På lördag har vi bjudit hem några kompisar på gulasch, surdegsbröd och massor av rött vin. Receptet på gulasch är från pojkvännens systers man och han har sagt att den måste koka i minst fem timmar. Kokar den mindre än tre timmar och är den oätligt. Så jag ska leka ungersk matmamma hela lördagen och röra i grytan. Kanske är jag riktigt Martha Stewart-duktig och gör en pumpapaj av pumpaköttet under tiden. Just det, jag ska nog koka hjortronsylt också. En skön dag att se fram emot.

onsdag 29 oktober 2008

Nytt bord och kudde

Nu kan jag äntligen sitta i fåtöljen och dricka mitt te utan att behöva sträcka mig för att ställa ned koppen. Bordet är från Room och kudden från Länna möbler. Märk hur väl färgen på kudden stämmer med lampfärgen. Fast fotot är lite mörkt så det syns inte så bra.

söndag 26 oktober 2008

Premiär för världscupen och tavelupphängning

Vi har varit duktiga pojkvännen och jag. Vi har efter att ha bott i drygt ett och ett halvt år hängt upp inte mindre än två tavlor och en ljuslampett. Nu ser det faktiskt ut som att det är någon som bor här. Men inte gick det helt smärtfritt. Gipsväggar, tavlor och två personer med dåligt tålamod är ingen bra kombination. Så efter att första ha gjort ett stort hål i väggen och nästan blivit osams hänger det nu faktiskt en tavla i hall två.



Det är kul att skidsäsongen är igång igen och att både Anja och Maria PH visar på bra form. Det är mysigt att krypa upp i soffan med kaffekoppen och se på sol, snö och riktigt höga fjäll. Idag lyxade vi ordentligt med scones (jag bakade), marmelad (både aprikos och jordgubb) och nypressad apelsinjuice (pojkvännen pressade). Eftersom vi ställde om till vintertid fick vi en hel timme extra.

En morgon i förra veckan fanns en vacker måne över Lilla ön.

fredag 24 oktober 2008

Leilas Rocky Road, pepparkakor och glögg

Idag är det exakt två månader kvar till jul och två månader kvar till vi åker till Vietnam. Kanske är det för att jag inte ska fira jul i år som jag redan nu i oktober är sugen på pepparkakor, lussebulla och glögg. Jag som inte brukar vara särskilt förtjust i julen. Men i år har jag redan tittat på ny stjärna till sovrumsfönstret, funderat på att göra Leilas Rocky Road och tänkt tanken att göra egna julkort!?!

Idag är också sista dagen för cykeln. På måndag köper jag SL-kort och börjar åka buss. Tack för den här tiden du härliga cykel! Kanske får du komma ut nån dag om vädret är fint och jag behöver få luft i lungorna annars ses vi till våren.

Jag har funderat på en sak, varför säljer man inte frimärken där man säljer vykort? Hur ofta köper man vykort för att INTE skicka dem? Jag tycker ofta när jag ska posta ett vykort eller födelsedagskort springer jag runt på stan och frågar efter frimärken i tobakaffärer, kiosker eller matbutiker. Ingen verkar sälja dem. Varför, varför, varför??? Och ska man göra egna julkort måste man ju också ha de där satans frimärkerna. Posten kom tillbaka!!!

Två bilder på ön Puh Quoc dit vi åker över jul.

onsdag 22 oktober 2008

Rosa oktober!

Oktobers färg är rosa.

Solen färgar himlen rosa när den går ner vid femtiden, Sex and the City-filmen (omslaget nästan helt i rosa) säljs även i Sverige (jag köpte den idag) och Rosa bandet-kampanjen mot bröstcancer går på för fullt.

Har du inte ännu köpt ett band eller bidragit med en slant kan du göra det på http://kampanj.rosabandet.se/. Vi känner väl alla någon som har eller har haft bröstcancer. Och nu ska jag träna mig rosa (i ansiktet).

tisdag 21 oktober 2008

Sugen på hund!

Jag har alltid, så länge jag minns, velat ha en hund. När jag var liten fick min morbrors svarta labrador Babs komma på semester hos mig ett par veckor på sommaren. Det var himmelriket! Vi hängde hemma, gick på promenader och hon följde mig till bussen när jag skulle till simskolan.
Förra helgens samvaro med svärfars labrador Stina har verkligen gett mersmak. Visst jag är allergisk och hon snarkar, hon drar i kopplet och hon suger på mina springskor men hon är alldeles, alldeles underbar. Vi kommer så bra överens och hon gillar verkligen mig. Hon gick i mina hälar hela helgen och satt utanför toadörren när jag var där. Vi plockade svamp tillsammans, såg på tv och hämtade ved. Hade det så där mysigt som man bara kan med en labrador.

Jag helt snöat in på att skaffa egen hund. Skit i allergin jag vill ha hund! Så nu kan jag nästan inte prata om andra saker. Satt hela lunchen igår och pratade med hundägande kollegor. Det gäller ju att få stöd hos rätt personer.

Pojkvännen och jag kollade in olika raser och pratade om hur det skulle fungera med hund i praktiken. Han är ju väldigt förtjust i Newfoundland men jag tycker att det är lite för mycket hund. Och nu är jag ju kär i en labrador. Det var så mycket snack om att vi skulle skaffa hund igår att pojkvännen drömde att vi skaffade en .... kanin! Ja, inte riktigt samma sak som en hund men vi är snart där.

På tal om något helt annat så har jag idag Sarah Palin frisyr. Du vet lugg och håret uppsatt bak men så hänger det fram lite över axlarna. Förra veckan kunde man svara på en webbfråga på svd.se om man vill ha Sarah Palins eller Hillary Clintons frisyr. Palin vann stort med över 70 %.

fredag 17 oktober 2008

Fredagsnöjd

Just nu är jag nöjd med:
  • Att ha frysen full med trattkantareller
  • Att Svenskans helgbilaga kommer på fredag

Just nu skrattar jag åt:

  • Vädergubbar med kråkor i halsen (såg ni vädret på Rapport igår, hysteriskt roligt)
  • Bilden på McCain från presidentvalsdebatten i förrgår

Just nu är jag onöjd med:

  • Att jag har en envis nackspärr
  • Att jag har ont i halsen
  • Att jag inte kan träna

Jag visste det!

Jag visste det! John McCain går omkring med dålig smak i munnen.

http://news.yahoo.com/nphotos/Republican-presidential-nominee-shaking-hands-Senator-Barack-Obama-presidential-debate/photo/081016/ids_photos_ts/r1772410910.jpg/;_ylt=AujAY6EXHmMQy5Zsha09SbsDW7oF

måndag 13 oktober 2008

Tillbaka från landet (som stockholmarna säger)

Likt en drottning har jag nu återvänt till stan efter att ha rekreerat mig på godset på landet. Iförd Queen Elisabeth-lantkläderna såsom svarta stövlar och grön oljerock av märket Barbour tog jag min svarta labrador på vandringar på ägorna. Bössan lämnade jag hemma men med en rejäl svampkorg på armen. Ni ser bilden framför er, eller hur? Jag har ju varit redo att skörda kantarellerna ett tag och visst fick jag skörda.

Titta bara på de här bilderna



En bild på Stina, labradoren som passar bra ihop med
gröna oljerockar och svarta gummistövlar och som älskar att bada

torsdag 9 oktober 2008

Stilen håller i sig

Jag håller i min Queen Elisabeth-stil och har utökat min drottninggarderob med en snygg, snygg, snygg kappa idag. Den välskräddad, grå (nästan Pradagrå) och alldeles, alldeles underbar. Jag känner mig som en drottning, ser ut som en drottning och ska försöka lära mig att vinka med min handskprydda hand som en drottning.

Kappan är från Thomas Burberry och köpt på Awesome rags på PUB. En mycket bra affär med trevlig personal. Idag blev jag bjuden på en cup-cake med lila frosting. Jag tackade naturligtvis nej eftersom jag tappert försöker gå ner i vikt. Men trevligt var det!

Här är en bild på skönheten

onsdag 8 oktober 2008

Less!

Jag är redan less på krisen. Allt är bara krissnack överallt. Finanskris, bankkris och Volvokris. Jag är dödligt trött på lågkonjunkturen innan den ens är här på riktigt. Kan den inte bara vara över så vi kan dricka champagne och leva det ljuva livet? Jag är som en struts som stoppar huvudet i sanden och väntar tills att allt är över. Fast jag har hört att strutsar faktiskt inte gör det, stoppar huvudet i sanden. Det är någon slags skröna. Hur som helst vore det ju ganska skönt. Jag gillar nog högkonjunktur bättre.

Saker jag gillar just nu:
  • Högkonjunktur
  • The Hills på MTV
  • Pain au chocolat
  • Soluppgång rakt i ögonen på väg till jobbet

Saker jag ogillar just nu:

  • Kriser av alla slag
  • Folk som cyklar utan lyse i mörkret
  • Trötthet
  • Spindlar (fast de ogillar jag ju jämt)

Imorgon åker vi till ön igen. Jag ser fram emot att elda, laga god mat, ta långa promenader på stranden. Det är som balsam för själen.

onsdag 1 oktober 2008

Nytt försök i svampskogen

Ny Gotlandsresa är bokad till nästa helg. Stugan behöver kärlek och kantarellerna kanske är redo att skördas. Malin i Backen kommer också med.

Idag är det vegatariska världsdagen läste jag i tidningen. Men jag hade tagit fram köttfärs från frysen så det fick bli köttfärssås och spagetti. Den godaste köttfärssåsen jag gjort enligt pojkvännen. Ja, ibland lyckas man utan ansträngning. Får passa på att fira kanelbullens dag istället på lördag.

Och så undrar jag om inte Sarah Palin-effekten snart kommer backfire? Jag ser fram emot när hon ska debattera mot Joe Biden. Det kan bli underhållande. Men visst är hon snygg på ett sådär välsminkat amerikanskt sätt.